Бедствено положение в Приморско

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Със заповед на кмета на община Приморско д-р Германов е обявено бедствено положение в общинския център. В заповедта на градоначалника се набляга на постоянното информиране на населението за ситуацията,както и за подготовка за евакуация на жителите от най- засегнатите места.За тях има подготвени сгради,където да бъдат приютени.

 

Падналият пороен дъжд в Приморско е нанесъл значителни щети и силно е нарушен нормалният ритъм на живот на населението, съобщиха от пресцентъра на общината. Летището в града е под вода, прелива Дяволската река. Има сигнал за бедстващи хора в къмпинг „Китен“.

Интензивните валежи са нанесли щети по пътните артерии на територията на област Бургас. Към момента е затворен главният път между Созопол и Приморско и Приморско и Китен. Причината е река Ропотамо, която е излязла от коритото си. В района са разположени полицейски патрули, които спират движението и насочват водачите към най-близкото населено място, съобщават от МВР.

Над 320 спасителни операции извършиха пожарникарите и спасителите за последното денонощие. Малко преди 3 часа тази сутрин е получена информация за усложняване на обстановката на територията на област Бургас.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови