Спасител нудист пазил плаж край Приморско

Въпреки прогнозата за топъл септември, над 90 на сто от концесионерите ще съкратят драстично спасителите още от 1 септември.

 

Плаж „Перла” край Приморско не прави изключение – веднага след уикенда следва преустройство в охраната, макар че и сега спасителите са по-малко.

Съседният плаж също остава с по-малко спасители. Според стари кадри, част от тях и без това не вършат работата, за която са наети. „Имаше спасител нудист и винаги се пече гол. Уж работи, а всъщност е отзад на дюните. И имаше инцидент пред неговия пост. Той докато си сложи банските да дойде, ние вече бяхме извадили хората”, разказва спасителят Владимир Владов пред bTV.

Изискването е в началото и в края на сезона да има по един пост, без значение колко е голям плажът.

Точно това се канят да направят повечето концесионери – да оставят минимален брой спасители, главно пред заведения и хотели. А в по-отдалечените курорти плажовете изцяло ще затворят, прогнозират от Асоциацията по водно спасяване. Обяснението на стопаните е, че туристите намаляват и нямат сметка да ги пазят, без обаче да отчитат факта, че това лято, заради дъждовете, сезонът се измести назад.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови