В Руенско: Откриха крадена кола в пункт за скрап

Автомобилът бил задигнат от село Горица, община Поморие

На 12 ноември в Районно управление - Поморие е получено съобщение за откраднат лек автомобил «Пежо 305», собственост на 52-годишен бургазлия, осъществена от къщата му в с. Горица, община Поморие. 

В резултат на оперативно-издирвателните действия, предприети от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, служители от Районни управления – Поморие и Руен, три дни по-късно в с. Ябълчево, община Руен, в момент на предаване на издирвания лек автомобил в пункт за изкупуване на черни и цветни метали са задържани : Л.Р., 26-годишен от с. Просеник и Н.А., 28-годишен от с. Бата. 

Констатирано е, че извършители на кражбата са : Л.Р., 25-годишният С.Д. от с. Горица и 24-годишният М.А. от с. Просеник /и тримата криминално проявени, които заедно с Н.А. са задържани в Районно управление - Поморие за срок от 24 часа/. 

Тримата преки извършители на кражбата са привлечени и разпитани в качеството на обвиняеми, като Л.Р. и С.Д. са задържани за срок от 72 часа от прокурорско постановление, а на М.А. е взета мярка за неотклонение «подписка». Предстои внасяне на предложение за вземане на постоянна мярка «задържане под стража». 

Работата по случая продължава от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Поморие.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови