Нова улица свързва старата и нова част на Созопол

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Улица на две нива с пешеходна зона и паркинг с 60 паркоместа е най- новата придобивка на Созопол.

„ Това е най- добрият начин да подобрим инфраструктурата на Созопол и да създадем по-добри комуникации между двете части на града”- заяви по време на официалното откриване на улицата кметът на община Созопол Панайот Рейзи. Той подчерта значението на новата улица за развитието на квартала, който свързва тази улица с основния път на влизане в Созопол. „ Отдавна имахме идея за развитието на тази част от града. Сега това стана възможно, след като продадохме няколко общински имота и с постъпилите средства осъществихме идеята”, каза още кметът и допълни че предстои проектиране и строителство в него. Кварталът е характерен с ниско строителство и е много атрактивен, а с новата улица става още по-привлекателен.

На официалната церемония присъстваха председателя на общинския съвет Красимира Германова, зам. кметът на община Созопол Катя Стоянова, кметът на с. Равадиново Иван Пазвантов, граждани на Созопол.

Церемонията започна с водосвет, отслужен от отец Димитър и продължи с рязане на лентата на новата улица. Кметът Панайот Рейзи и председателят на общинския съвет Красимира Германова, които пожелаха още нови придобивки на града. Новата улица е изградена в рамките на 6 месеца и струва близо 1,5 млн. лв. Тя ще доведе и до облекчение на движението през летните месеци, а пешеходците ще могат да се наслаждават на прекрасна гледка към морето и залива.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови