Созопол се отвори към морето / СНИМКИ/

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Крайбрежната алея разкри красотата на курортния град, а пешеходната зона обещава да стане най- голямата атракция през лятото.

 

До тогава от общината са се амбицирали да завършат целия проект, който включва брегоукрепване, изграждане на улицата, облагородяване на района, засаждане на нови дръвчета, осветление, пейки. Пешеходната зона включва площада, където само преди няколко години беше зеленчуковия пазар, крайбрежна улица ,чиято ширина е 6 метра

Изграждането на пешеходна зона и крайбрежна алея в Созопол е в решителна фаза. По-голямата част от предвидените строителни дейности са извършени, като останалите ще приключат до края на месец април.

Изградена е пътната част на пешеходната зона ,положени са тротоари и плочки, крайбрежната улица е павирана. Извършено е и брегоукрепването, което е част от проекта на общината, финансиран с бюджетни средства. В момента района се благоустроява. Предстои да бъдат засадени 28 дръвчета, както и да бъде монтирано ново осветление с енергоспестяващи крушки. В няколкото „джоба” на крайбрежната алея ще бъдат монтирани пейки.

Центърът на Созопол се отвори към морето, а най- голямата пешеходна зона вече привлича жители и гости заради невероятния изглед към яхтеното пристанище и остров Кирик.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови