Рейзи критикува смяната на правилата при европроектите

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Пречиствателната станция на община Созопол ще бъде готова до края на юни месец следващата година, това заяви кметът на града Панайот Рейзи на среща с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

Той уточни, че срокът за приключване на проекта за Водния цикъл на Созопол е декември месец 2015 година. Като причини за лиспата на пречиствателна станция до момента в Созопол, кметът Рейзи посочи финансирането и различните условия, поставяни по време на управлението на сменилите се вече три правителства.

Минитърката на МОСВ инспектира три обекта на територията на Бургаска област като в община Созопол тя провери работата по Интегриран проект за воден цикъл. Главната цел на този проект е изграждане на устойчива система за отпадъчните води в Созопол и Черноморец.

„Опитваме се да наваксаме една изгубена година, в която бяха спрени плащанията по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ Помагаме на общините, ускорихме темпото на разплащане, но въпреки всичко изчисляваме загуби в порядъка на близо 200 млн. евро“, допълни Василева.

В момента в страната се изпълняват 63 инфраструктурни проекта от сектор „Води“ като най-рискови са проектите в Банско, Исперих и Тервел. „В Димитровград изпълнители се бяха оттеглили заради нередовни плащания. Подобен проблем имаха и от пречиствателната станция във Ветрен“, припомни министър Василева.

Крайният срок за завършване на всички започнали проекти е края на следващата година. Според Василева този път трябва да се вземат спешни мерки, за да не стигне до санкции от ЕС.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови