Созополски таксиджии без брояч, свалят клиетните, ако им искат касов бон

Созополските таксиджии твърдо са на принципа „ден година храни“ и са я ударили съвсем „през просото“.

Една потресаваща случка разказва Ангелина Пискова от първо лице. Таксиметровият шофьор освен, че е още отначало е заявил, че няма да ги закара точно докъдето искат, не е включил брояч, а по средата на пътя е свалил клиентите си, защото му поискали касов бон.

Ние от meduzata.com вярваме на тази история поради следната причина:

Ангелина Пискова е кореспондент на БНР в Брюксел. Съпругът й Момчил Инджов също е известен журналист и анализатор, и едва ли ще петнят имената си с измислици и антиреклама.

Ето и случката, разказана от Ангелина Пискова:

Това ни се случи тази вечер в курорта Созопол, който се намира в страна-член на ЕС.

Спираме такси, което се очаква да ни отведе от Буджака до Стария град. Таксито ни качва с обяснението, че и 100 лева да му даваме, няма да ни откара по-далече от Котвата /която е в началото на Стария град/. Съгласихме се все пак да спестим известно разстояние. 

Обаче зоркото ми око забеляза, че броячът на таксито не работи. Веднага казах това на шофьора, както и че ще поискам бележка след заплащането. След което въпросният отби колата настрани и заяви едносрично: "Слизайте!" На озадачената ни реакция защо бе обяснено, че търсим едва ли не под вола теле и ни цитира сума 8 лева, която уж бил ни казал, когато ни качил /без включването на брояча/. Мога да гарантирам, че нищо такова нямаше. 

Мислите, че историята свършва дотук? Ни най-малко. Опитваме се да се върнем обратно от Стария град до Буджака и да вземем такси от Котвата. Попадаме на същия този в колонката, който разубеждава колегите си да ни вземат, тъй като сме търсели скандали. Впрочем, колегите обясняват също, че не включват броячите.

Та...тези уважаеми господа работят изцяло в сивата икономика и нямат ни най-малко притеснение от това. КОВИД-ът, който усложни трансграничното движение, очевидно в момента снесе на такива кожи за дране, но искам да припомня, че пандемиите отминават, а мен Созопол окончателно ме загуби като турист и съм сигурна, че не само мен. Гърция, впрочем, е на една ръка разстояние и там имат дългосрочна политика към туриста, когото обгрижват подобаващо, за да се върне следващата година.

Подминавам кошмарната инфраструктура, липсата на паркоместа, хигиената и каквото още се сетите. 

А това е номерът на въпросния таксиджия. Доколкото мернах табелката, фамилията беше Valev.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови