Созопол обмени туристически опит и стратегии с Корфу

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Двудневно посещение на  представители на община Созопол и местни предприемачи и хотелиери в град Корфу се проведе в рамките на проект  „ Без граници за добрия мениджър“. Това е второ посещение на представители на Созопол в гръцкия курорт по проекта, което имаше за цел да бъдат обменени добри практики между представителите на двата туристически града, както и запознаване със стратегии и споделяне на опит за включване в туристическия бранш на хора от различни уязвими социални групи.По време на дискусиите бе отделено и време за обсъждане на ситуацията в туризма по време на криза.

 

Първата работна среща на представителите на  Созопол и Корфу започна с лекция на доц. д-р Соня Милева,преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" и в, Стопански факултет на тема „ Добри практики и възможности в подкрепа на общините Созопол и Корфу за развитие на предприемачеството и насърчаване на заетостта в туризма  в т.ч. сред уязвими групи (жени, младежи, роми). По време на дискусията участниците в обучителния семинар споделиха опит , добри практики и проблеми по отношение включването на уязвимите групи в туристическата сфера и подкрепа за тяхното участие в малки бизнес начинания. Независимо от спецификите на уязвимите групи в двата града, участниците се обединиха около модела на подпомагане на тези хора ,като обсъдиха възможностите за адаптация,мотивация, обучение,подпомагане и активизиране на включването им в местната икономика.

Лектор от гръцка страна бе Спиридон Василиадис, собственик на туристическа агенция. Неговата лекция бе на тема „Заетост, социално включване, знания и умения; изследване върху развитието на местни стратегии „ . 

Особен интерес за представителите на община Созопол предизвика лекцията на Василиос Лаоподис, председател на  неправителствената организация Culture Polis. Той засегна темата за проблемите  на местното предприемачество по време на криза и изложи възможностите за печеливша комбинация от земеделие, културно наследство и туризъм.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови