Софиянци вдигнаха цените в Созопол

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Созопол стана квартал на София,заяви кметът Панайот Рейзи по повод започналата юбилейна Аполония“. Хиляди софиянци се изнесоха и седмица преди фестивала окупираха морския град.

 

По традиция в края на август морският град се пука по шевовете и хазяите се възползват, за да надуят нощувките. Интересът е огромен и до 10 септември свободни места в Созопол трудно се намират. Хотелите са препълнени и там все още могат да се наемат единствено апартаменти. Цените се движат между 180 и 240 лева на вечер. Единичната стая в 4-звезден хотел струва 80 лева, а двойните са по 100. Те обаче отдавна вече са заети. Напливът за квартири също е голям. 

Стаите се наемат срещу 25 до 30 лева за легло. В стария град двойните квартири с изглед към морето са заковани на 60 лева. В новата част на Созопол, която е и по-малко атрактивна, все още може да се намерят стаи на цена 40 лева. Квартирите с три легла са 50-60 лева. За по-претенциозните туристи се предлагат самостоятелни къщи в новия квартал "Буджака". Малка вила с 8 легла там струва 240 лева на вечер. В сравнение със Созопол, хазяите в Китен и Приморско продават почивките направо на безценица. В края на август нощувките там паднаха до 10 лева на легло на вечер. Созопол обаче ще задържи високите цени още две седмици, докато трае "Аполония".

Добавете коментар


Защитен код
Обнови