"Дюни" остава без добър персонал

Единстеният луксозен комплекс по Южното Черноморие ваканционно селище „Дюни“ край Созопол  търси да назначи близо 1000 души персонал.

Половината от нискоквалифициарния персонал е от селата в черноморската община, които се извозват до хотелите на комплекса с автобуси. Заплати от 500-600 лв. кара квалифицираните служители да си търсят късмета в Германия или Великобритания, сочи проучване.

Луксозният комплекс ще разчита на Бюрото по труда в Созопол, което започва безплатни курсове за сервитьори и бармани за жителите на общината,които ще приключат в края на април. 

Първите интервюта с кандидатите ще бъдат в средата на март, за да се обезпечи работата на два от хотелите, които ще приемат туристи за Великден.На първо време през май ще бъдат наети 200 души, а когато започне активният сезон, поетапно и останалите. 

Ваканционното селище разчита много на бюрата по труда за осигуряването на между 700 и 800 работници с най-различни професии през лятото. Обикновено търси млади хора, студенти, които обаче трудно се съгласяват на нискоквалифицирана работа, свързана с почистването.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови