Окончателно! Обирджията на инкасото в Средец остава в ареста

Бургаският апелативен съд остави без уважение жалбата на Бойко Борецов от "Меден рудник" срещу наложената от окръжните магистрати мярка за неотклонение  “задържане под стража“. 

Според въззивния съд жалбата е неоснователна. Съдебният състав изцяло  споделя изводите на първата инстанция. Събрани са доказателства за авторство на деянието, аргументиран е изводът за реална опасност от укриване и извършване на друго престъпление. Самото престъпление е включва предварителна подготовка, насилствени действия, употреба на оръжие. Тежестта на наказанието също обуславя мотив за укриване, смятат апелативните съдии.  Необходимостта Борецов да остане под стража не отпада от факта, че е с чисто съдебно минало и трудова ангажираност. Здравословното му състояние свързано с повишаване на кръвното налягане и припадане е често срещано в условията на арест и може да бъде овладяно с медикаменти на място.

Бойко Борецов обясни пред съда, че не се чувства добре в ареста  и помоли за мярка за неотклонение “домашен арест“.

Бойко Борецов е обвинен в това, че на че на 08.02.2016 г., около 09,00ч., в гр.Средец, Област Бургас, действайки като съизвършител в съучастие с Х.Б. (съизвършител починал на същата дата), направил опит да отнеме чужди движими вещи – сумата от 125 000лв., собственост на НОИ с намерение противозаконно да ги присвои. За целта Борецов е употребил сила, бил е въоръжен с пистолет. Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.199, ал.2, т.3, вр. с чл.198, ал.1, вр. с чл. 20, ал.2, вр. с чл.18, ал.1 от НК. За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без  замяна, като Съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

 

Определението на съдебния състав е окончателно.

Снимка: Burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови