Спипаха ало измамник, жертвите му от Айтос и Средец

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Средец

е задържан 40-годишния криминално проявен А.А. от с. Момина църква, община Средец. 

Установено е, че А.А. е съпричастен към извършени две телефонни измами : 

Едната от тях е осъществена на 10 октомври спрямо 68-годишна жена от Средец по класическата схема «оказване на съдействие на полицията при залавяне на телефонни измамници». 

Заблудената потърпевша събрала в найлонова торбичка сумата от 2 200 лв. и златни накити и я оставила извън дома си, като торбичката е взета от 40 годишния А.А.-Втората измама е осъществена на 12 октомври спрямо 80-годишна айтозлийка, която събрала в чанта сумата от 5 450 лв. и златни накити, като я оставила до контейнери за смет на айтоската улица «Александър Стамболийски». Чантата отново е взета от 40-годишния А.А.

Констатирано е, че около 08.00 ч. на 17 октомври А.А. дал в залог златни обеци в заложна къща в Средец, за което е изготвен заложен билет. 

А.А. е задържан за срок от 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от полицейски служители.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови