Стартира дарителска кампания „Сподели, за да помогнеш”

Община Царево, съвместно с детските градини и училищата  в общината организират дарителска кампания за предстоящата учебна година.

Целта е да се подпомогнат деца в неравностойно положение от общината с материали, учебни помагала като тетрадки, несесери, принадлежности за рисуване и др. консумативи, с дрехи и други артикули.

Често пъти липсата на подходящо облекло и обувки лишава много деца от възможността да посещават училище и детска градина. Те остават извън системата на образованието, а то е основополагащ фактор за просперитета и развитието на всяко общество. 

В инициативата се включват СОУ „Н.Й. Вапцаров” гр. Царево, ОДЗ „Ален мак” гр. Царево, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” гр. Ахтопол, ОДЗ „Делфинче” гр. Ахтопол. Дарителите могат да занесат в съответните учебни заведения събраните от тях материали от 1-ви до 11 септември включително, във времето от 9:00 до 12:00ч. Отправяме молба материалите да бъдат запазени в добро състояние. След края на кампанията, комисии, излъчени от детските градини и училищата ще  разпределят събраните средства и предадат на нуждаещите се деца и ученици.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови