Второ издание на Национален литературен конкурс „С море в сърцето”

Община Царево обявява ежегодния си Национален литературен конкурс „С море в сърцето”, който се провежда под патронажа на кмета на града – инж. Георги Лапчев.

Конкурсът е отворен за участие за всички български автори.

Приемат се произведения в два жанра –  поезия (до 2 лирически творби) и кратка проза (1 текст с общ обем до 5 страници, оформени по БДС -  с 30 реда на страница и 60 знака на ред).

Конкурсът е явен. Всеки участник може да изпрати на посочения по-долу електронен адрес творбите си с точна информация за обратна връзка.

Конкурсните произведения да не са публикувани другаде, освен в периодичния печат и да не са награждавани в други регионални или национални конкурси.

Авторите, спечелили първа награда в конкурса „С море в сърцето” за поезия и за проза, получават грамота от Община Царево и парична премия в размер на 400 лева. Наградите за второ място са грамотаи 300 лв, а за трето място – грамота и 200 лв.  Журито по преценка може да присъди и поощрителни награди.

Текстовете на спечелилите в конкурса ще бъдат качени на официалния интернет сайт на община Царево. Ще бъде издаден и сборник с номинираните произведения на участниците в конкурса.

Наградният фонд се осигурява от община Царево.

• Творбите се изпращат по електронен път, на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 24.05.2016 г.

Официалната церемония по награждаването ще се състои в края на юни 2016 г. на сцената на Лятното кино в Царево.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови