Спортно-туристически празник „Странджа без ограничения“ ще се проведе в Ахтопол

Планинско бягане, колоездене, пешеходни преходи и каяци очакват участниците във второто издание на спортно-туристическия празник Странджа без ограничения.

Община Царево е партньор на сдружение Зелена Странджа в организацията на събитието, което ще се проведе на 16 и 17-ти април в  Ахтопол.

Инициативата е част от кампанията на сдружение Зелена Странджа „Странджа без ограничения“ за популяризиране на възможностите за туризъм, спорт, отдих и развлечения в Странджа планина. 

30 км. и 9 км. бягане, 30 км колоездене, 10 км. пешеходен преход и воден тур с каяци – това са предизвикателствата, които организаторите са подготвили за любителите на природата, спорта и туризма в Странджа. Маршрутите са подбрани през най-красивите, диви и атрактивни места за Южното Черноморие и Странджа, сред изключително съхранената природа на най-големия природен парк в страната. При нормални метеорологични условия участниците ще имат шанса да прегазят и през устието на най-чистата река в България - Велека.

Стартът на отделните дисциплини ще бъде в 10.30 часа на 16 април (събота) на кея в гр. Ахтопол, а финалът – на същото място. В 14.30 ще започне награждаването на победителите, а в 16.30 ч. който желае ще може да разгледа Музея на котвата в Ахтопол. През втория празничен ден организаторите ще повторят 10 километровия преход по вулканичния бряг от Ахтопол до Устието на река Велека, преминаващ по единствения в страната геомаршрут, обозначен от ДПП Странджа.

Участниците в туристическите походи ще бъдат награени със сувенирен медал за спомен, спортистите освен медали, ще получат и грамоти, а най-добрите от тях ще си тръгнат с предметни награди от спонсорите на събитието.

И през двата празнични дни любителите на водните спортове ще могат да се разходят с каяк по долното течение на река Велека.

Организаторите очакват голям интерес и повече от 200 участници в различните дисциплини по време на празника.

Записването за участие става през сайта на сдружение Зелена Странджа – www.zelenastrandja.com, а подробна информация има и във фейсбук - https://www.facebook.com/events/880033088778110/

Освен участниците, местните хора също очакват с нетърпение спортно-туристическия празник. В Ахтопол и Бродилово се подготвят трескаво и обещават да посрещнат гостите в народни носии, да ги гощават със странджански зелник и да повдигна настроението с музика.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови