Емо Чолаков журира кулинарите на Рибен фест - Царево /снимки/

Събитието с рекорден брой посетители, Ути сготви миди с ориз в двуметров тиган 

Шест хиляди души тази година посетиха шестият поред Рибен фест в Царево. Събитието започна още от обяд, когато първите посетители дойдоха за да опитат „Мичурин мохито“ и да се забавляват с музикални изпълнения. Освен традиционното литийно шествие от църквата „ Успение Богородично“ и празничната програма, изнесена от самодейците към НЧ „Георги Кондолов - 1914“, за първа година се проведе и велопоход Царево- Лозенец–Царево, организиран от сдружение “Вело Царево“. 

Кметът Георги Лапчев посрещна ентусиастите, участвали във вело състезанието и даде старт на кулинарната надпревара. Журито, в което участва и синоптикът Емил Чолаков, отличи рибената чорба на Българската федерация по подводни спортове. По традиция Ути Бъчваров сготви хиляди порции миди с ориз. 

За доброто настроение на жители и гости се погрижиха Рафи и Rewind, победителите от България търси талант Виво Монтана и рок легендите БТР. За финал на събитието присъстващите станаха свидетели на впечатляваща заря, а кметът Лапчев обеща догодина отново Царево да бъде домакин на събитието, за което цялото Черноморие ще говори.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови