Прага говори за Царево

Жители и гости на чешката столица очаровани от уникалното съчетание на море, планина и традиции

Филмът на режисьора Андрей Хадживасилев, оператор - Божидар Симеонов, музика - Георги Стрезов, v.o. - Искрен Пецов спечели сърцата на хиляди пражани и гости на чешката столица в навечерието на коледно-новогодишните празници.

Филмът за Царево е бил част от празничната програма на Българо-чешкия културен център, в която са били представени и други филми, български традиции и музика. Самият филм е бил предложен в последния момент от наш сънародник, който от години живее и работи в Прага. В трите последователни дни на отворени врати на културния център филмът бил прожектиран над 20 пъти и гледан от повече от 350 наши сънародници и гости. Впечатлен от уникалното съчетание на море, планина, традиции, девствена природа и отлични условия за ваканция и забавления, Матей Новак- представител на дирекцията, отговаряща за архитектурния комплекс Стара Прага, е включил филма в каталога на няколко музея, които и след празниците продължават да го представят на своите многобройни посетители.

Царево е познат курорт на чехите, предпочитан от няколко поколения туристи. Филмът, обаче дава един по-широк и всеобхватен поглед на възможностите за туризъм в цялата община и разкрива непознати, но великолепни природни и културни обекти.

 

Красотата на община Царево - The beauty of Tsarevo - Bulgaria https://www.youtube.com/watch?v=VkI-z3InqzI

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови