За пример: В Царево запретнаха ръкавите и си почистиха града

Освен в гр. Царево се извърши и екипно почистване в гр. Ахтопол, Лозенец, Синеморец и всички останали населени места в общината. С удължено работно време работиха днес дейност „Чистота“ и всички служители, които се включиха в акцията по почистване на територията на Община Царево.

За събирането на огромното количество битови отпадъци днес към служителите от дейност „Опазване на околната среда“ се присъединиха още две допълнителни бригади, които работиха и след края на работния ден. След събирането на отпадъците в извозването на боклука се включиха допълнително четири сметоизвозващи автомобила.

През първия ден от кампанията бяха почистени замърсените зони в градовете и селата, зелените площи в близост до плажните ивици и зоните около републиканската пътна мрежа, преминаваща от територията на общината.

От рано сутринта започна дейността по почистване на замърсените зони в градовете, зелените площи в близост до плажните ивици и около републиканската пътна мрежа, преминаваща от територията на общината. Служители от дейност „Чистота“ и Общинска администрация обединиха сили и започнаха събирането на битови отпадъци, които дълго време бяха скрити от снежната покривка.

С настъпването на пролетния сезон за поредна година се осъществява инициативата на кмета на Община Царево инж. Лапчев, чиято цел е „Най-морската община на България“ да започне „ранно почистване“ и за летния сезон да посрещне своите туристи на чиста територия . 

Днес освен в гр. Царево се извърши и екипно почистване в гр. Ахтопол, Лозенец, Синеморец и всички останали населени места в общината. 

Инициативата по почистване на общинските територии ще продължи през целият пролетен сезон, а желаещите да се включат мога да получат информация на    тел. 0590/ 5 50 35

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови