Снимка за сбогом с площада на Царево /снимки/

Царевци се снимат за последно с площада си. Догодина ще могат да направят същата снимка с новия.

Това съобщи за burgasdream.com кметът на община Царево Георги Лапчев. Мащабната реконструкция на площада ще започне първата половина на септември. Това ще бъде един шедьовър, заяви кметът Лапчев.

Направени са последните промени на проекта и вече ще стартират процедурите за ремонта.

„Стратираме една много интересна кампания „Да оставим отпечатък в миналото“ – да се снимаме за последно със старата визия на площада.

Поръчали сме една въртяща се рамка, в която да заставаме и просто да се снимаме – с телефона, с фотоапарата“, разказа кметът Лапчев.

Тази рамка ще бъде поставена и на новия площад, за да се повтори тази снимка – да има преди, да има и сега. Ще се съберат снимките в един албум. 

„Жителите на Царево ще могат да се снимат с тази част от историята, защото тоди площад е изглеждал точно по този начин 30-35 години. Това е краят, но няма нищо тъжно в това, защото това е едно ново начало на площада“, разказа Лапчев.

Кампанията стартира от 6 април.

Центърът на Царево ще бъде най-важен обект за 2017 год. Дългоочакваното финансиране на проекта за реконструкция на площада в Царево стана реалност по Коледа. Средствата, отпуснати от държавата, за да стартира ремонтът на градския площад, са в размер на 1 000 000 лв. 

Цялостната реконструкция ще стигне 2 млн.лв., уточни кметът на Царево.

„Предвид туристическата ни насоченост града от десетилетия заслужава да се сдобие с ювелирен изящен център, който да носи характера и духа на Южните морета. Центърът ще претърпи цялостна промяна, с която ще се промени обликът на града“, обясни Георги Лапчев. 

Проектът е претърпял няколко промени вече. Вместо замисления „сух“ фонтан ще има „мокър“. Т.е. скулптурната група ще бъде съчетана с воден ефект.

С реализирането на проекта за ново площадно пространство ще се завършат останалите изпълнявани и вече изпълнени проекти за цялостна организация на зелената система и паркови пространства в град Царево, превръщайки ги в една архитектурна система.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА ПРОЕКТА!

Текст и снимка burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови