Жителите на община Царево искат Общ устройствен план /снимки/

Жива верига затвори днес пътя за Южното Черноморие. Мирният протест бе организиран от жители на община Царево, които поставиха открито своето искане, а именно общината най-после да получи ОУП.

Липсата на правила и рамка, която да даде вярната посока на развитие на региона е проблем за всеки гражданин. Отсъствието на действащ ОУП не позволява на бизнеса да се възползва от европейската солидарност, възпрепятства земеделците и животновъдите да развият своите стопанства и ферми, лишава от Промишлена зона Царево, Ахтопол и Лозенец, възпрепятства рибарите да получат организация на Пристанището. 

Днес протестиращите граждани затвориха за два часа входа на Община Царево, но обещаха, че ако искането им „В най- кратки срокове да получат ОУП“ не бъде изпълнено, ще направят втори протест и през месец август сами ще саботират туристическия сезон. 

На протеста присъстваше и кметът на Община Царево инж. Лапчев, който каза, че също като протестиращите е на мнение, че липсата на Общ устройствен план спира правилното развитие на най- морската община в България:

„Няма как Община Царево да има развитие, без да има стабилна основа, това е факт. Никой от нас не иска презастрояване, никой не иска да се разруши красивата природа, която притежаваме, дори напротив искаме правила и ред, за да я запазим и предадем на децата си. Силно се надявам, че в най- кратки срокове, исканията на гражданите ще бъдат изпълнени и Община Царево ще получи ОУП, който да начертае правилното рамката за развитие през следващите 20 години.“

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови