Двама министри провериха морето на Лозенец. Чисто е!

Министрите на туризма Николина Ангелкова и на околната среда и водите Нено Димов направиха съвместна проверка за работата на пречиствателната станция за отпадни води в Лозенец. От сезон 2016 към пречиствателната станция на курортното селище успешно работи и задържателен резервоар, който успява да пречисти водата дори и през активния летен сезон.

Тъй като Лозенец е предпочитано място за лятна почивка и капацитета на селището се увеличава, Община Царево има проектна готовност за разширение и модернизиране на пречиствателната станция. През сезон 2017 Лозенец ще посрещне туристите с чисто море, това гарантират резултатите от пробите на РЗИ, взети в последните дни. 

Кметът на Община Царево инж. Лапчев запозна министрите с проблемите на плаж „Корал“, който е отреден за плаж за природосъобразно ползване. Тоновете боклук, които остават след къмпингуващите ,  се почистват за сметка на жителите на Община Царево, а летуващите там си почиват напълно безплатно, превземайки плажа и подхода към него. Приемането на ОУП би решило както този, така и голяма част от останалите проблеми, засягащи жителите на Южното Черноморие.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови