Царево номиниран за Кулинарна дестинация

Септември се оказа месецът, в който на много места в страната се провеждаха кулинарни фестивали, представящи традиционната българска храна. В различни български градове, възможностите да се насладите на

традиционни гозби и деликатеси, бе огромна. Организирани бяха различни фестивали – на рибата, на чушката, на сливата, на чевермето, на черешата, а тепърва предстоят и фестивалите на еленския бут и на тиквата. 

Във връзка с това традиционният конкурс „Кмет на месеца“ за септември е на тема „Кулинарна дестинация". От Бургаска област за кмет на Кулинарна дестинация е номиниран кметът на община Царево инж. Георги Лапчев,който за седма година популяризира курортния град като кулинарна дестинация чрез Рибния фест. Фестивалът всяка година събира все повече посетители и любители на уникалните рибни рецепти.

Тази година община Царево съдейства и за провеждането на първия по рода си фестивал за вино и храна „Дионисиеви дни“, с което допълнително се обогатява вкусният афиш на кулинарната дестинация.

Изберете своя фаворит според това какви вкусни гозби и интересни събития, свързани с кулинарните особености на региона е предложила или предстои да предложи ръководената от него община.

Ето и номинираните:  

В категория „Общини с население над 50 000 души“ в надпревара влизат: Огнян Ценков (Видин), Петър Паунов (Кюстендил), Стефан Радев (Сливен), Любомир Христов (Шумен), Георги Славов (Ямбол).

Сред общините с население между 20 и 50 000 жители ще се състезават: Донка Михайлова (Троян), Шинаси Сюлейманов (Кирково), д-р Иван Иванов (Севлиево), инж. Добромир Добрев (Горна Оряховица), Мадлена Бояджиева-Ничева (Тетевен).

В категорията „Общини с население под 20 000 души” за приза ще се съревновават: инж. Георги Лапчев (Царево), инж. Дилян Млъзев (Елена), Нина Ставрева (Каварна), Мирослав Янчев (Златоград), д-р Димитър Стефанов (Тутракан).

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови