В Царево променят наредби, заради нападнатата учителка

Ще наказват родители на деца с непристойно поведение в училище 

Скандалният случай в Царево – петокласник удари шамар на учителката си, а брат му се нахвърли на охраната в училище „Никола Вапцаров”, предизвика протест на педагозите. 

Агресивното нападение бе на 18 януари, а днес, 29 януари, бе митингът на всички преподаватели в училището – за достоен и спокоен труд, без да може което и да е дете да прави каквото си иска. 

Кметът Георги Лапчев подкрепи учителите, като обяви, че „ако няма механизъм, ще бъде изграден такъв”. 

Така той отговори дали ще има допълнителни санкции за родители на деца с такова проблемно поведение. Ще търсим по крути мерки, с промяна на наредби, добави градоначалникът. 

Ударената е учителка по заместване – Калина Коева. По думите ѝ, охраната е извела ученика, след като учителката го изгонила от час заради непристойно поведение, но момчето се върнало и ударило преподавателя. Коева е учител по заместване. Не познавам детето добре, работя от няколко дни, добави тя. 180 неоснователни отсъствия – толкова е натрупал провинилият се ученик Николай Борисов. 

Класната му ръководителка Катя Панайотова е категорична, че почти ежедневно е викана заради него, защото се държи не по правилата – заплашване с побой, участие в сбивания, обиди. Няма подобрение при него, добави Панайотова, която уточни, че многократно е говорено с родителите. 

По информация на Нова телевизия, бащата казал за сина си: "Ако иска - да ходи на училище, ако иска – да ходи да пасе овцете". 

Агресивно отношение, опипване, обарване – така една от майките описа какво се случва на дъщеря ѝ заради Николай. Събралите се да подкрепят протеста родители казаха, че имало "5-6 деца", които разваляли дисциплината. 

Николай Борисов вече е изключен от училището. Педагогът на училището каза, че е помагано на семейството на момчето, което изгубило дома си при пожар.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови