Щетите в Царево са за милион и половина лева

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Щетите в общината по предварителни разчети възлизат на милион и половина лева, без в тях да влизат имуществените щети в частните имоти и къщи,заяви кметът на Царево Георги Лапчев. Днес комисия ще огледа на място пораженията и ще прецизира стойността на щетите.

 

Изключително усложнена бе обстановката и в община Царево, където дъждът не спря повече от 50 часа. Към 16 часа вчера най-южните села Синеморец и Резово все още бяха  откъснати. На пътя Ахтопол – Синеморец голям участък беше потопен, заради прелялата р. Велека. 

„Тапата от високите вълни не позволява водата от реката да се изтече и на практика се получава воден бент. Останалите пътища на територията на общината са проходими”, каза пред „Черноморски фар” кметът на общината Георги Лапчев.

Без ток и вода пък останаха селата Кости, част от Бродилово и Резово.

Въпреки усложнената обстановка, в община Царево не бе обявено бедствено положение. „Предвид прогнозите 24 часа преди дъжда приложихме Общинския план при бедствия и аварии. Предупредихме хората в по-ниските райони и рисковите населени места , като село Кости например , да обезопасят домовете си и по възможност да се преместят на по-високо, докато дъждът не спре”, каза още царевският градоначалник. По думите му щетите в общината, в следствие на лошото време по предварителни разчети възлизат на милион и половина лева, без в тях да влизат имуществените щети в частните имоти и къщи.

Лапчев изказа специални благодарности на своите служители, както и на звеното по пожарна безопасност и защита на населението в гр. Царево, с началник Кирил Киряков.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови