В община Царево: Дават дърва за огрев на преференциални цени

На 24 август 2022 г. между Министерството на земеделието (МЗХГ), Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Агенцията за социално подпомагане (АСП) беше подписано Споразумение за взаимодействие и сътрудничество при оказването на подкрепа на правоимащите лица,

на които е издадена заповед за отпускане на целева помощ за отопление с твърдо гориво за отоплителен сезон 2022 г.–2023 г., чрез предоставяне на дърва за огрев на преференциални цени. Срокът на Споразумението е до 31 декември 2022 г.

По силата на спогодбата Министерството на труда и социалната политика чрез Агенцията за социално подпомагане трябва да предоставя периодично на Министерството на земеделието справка за правоимащите хора, на които е издадена заповед от дирекциите „Социално подпомагане“ за отпускане на целева помощ за отопление с твърдо гориво за отоплителен сезон 2022-2023 г.

Министерството на земеделието чрез държавните горски стопанства и държавните ловни стопанства ще осигурява дърва за огрев на лицата, на които е издадена заповед за отпускане на целева помощ за отопление с твърдо гориво, като:

Ø лицата, на които е издадена заповед за отпускане на целева помощ за отопление с твърдо гориво в пари ще заплащат при получаването съответното количество дървен материал по цени и ред, определени от МЗХГ;

Ø на лицата, на които е издадена заповед за отпускане на целева помощ за отопление с твърдо гориво в натура ще се предоставя съответното количество дървен материал, като същото ще се изплаща по реда и условията на чл. 5а от Наредба № РД-07-5/2008 г.

Хората, на които е издадена заповед, следва лично или чрез упълномощен представител да посетят държавно стопанство на територията, на която е настоящият им адрес, за заявяване на необходимостта от дърва за огрев и да представят заповедта за отпускане на целева помощ.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови