Затворен е пътят Ахтопол – Резово, залят е от Велека

Както вече съобщихме в резултат на падналите валежи и снеготопене на р. Велека водите й заливат третокласния път 9901 /Ахтопол – Резово/, който е част от Републиканската пътна мрежа. 

Двете села Синеморец и Резово, по сигнал на кмета на община Царево, са откъснати от общинския и областен център.

До идване на екип от военното ведомство, които чрез действията си да спомогне за нормалното оттичане на реката, се ограничава пътния трафик в рисковата зона: пътя Ахтопол – Резово, съобщиха от МВР. 

Ще се пропускат единствено високопроходими МПС - леките автомобили ще бъдат спирани от екип на РУ Царево. Мостът не е залят.

Ето какво съобщиха от община Царево:

При устието на река Велека е покачено нивото на пясъчната коса, която напълно е затворила оттока на реката. Водният стълб на реката достигна нивото на пътя село Синеморец, което е причина пропускливостта към селото да е затруднено. 

Съвместно: Община Царево, Областна управа, Областно пътно управление, както и Военноморските сили при Военноморска база Атия са предприели всичко необходимо за това оттока на река Велека да бъде отново възстановен.  

Към настоящия момент пътят е частично затворен, достъпът на леки автомобили е ограничен. Могат да преминават само товарни автомобили, но имайки впредвид нарастващото ниво на реката ще бъде напълно ограничено преминаването на автомобили в посока село Синеморец и обратно. 

Областна управа е разпоредила всички мерки по отношение на действията необходими за възстановяване нормалното състояние предвид възникналата ситуация.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови