Продължава кампанията за хуманно отношение към бездомните животни в Царево

Информираме ви, че към настоящия момент периодично се залавят бездомни животни от обучен и сертифициран съобразно закона служител.  

Това съобщиха от община Царево.

Животните се отвеждат за преглед и кастрация от ветеринарен лекар, след което и съгласно законовите изисквания се пускат на местата, на които са били заловени. За животните със здравословни проблеми се полагат и необходимите грижи и лечение. Закупени са и са поставени на публични места и дървени къщи за подслон през зимата. 

Също така в продължение на кампанията „За хуманно отношение към бездомните животни“ община Царево поема разходите за кастрация на животни, които живеят на улицата, но някой полага грижи за тях (пред магазини, офиси, жилищни сгради, дворове).

Ако се грижите за бездомно куче и желаете то да бъде кастрирано, се обадете на тел. 0877420447. След като животното бъде заведено от вас на указания от нас лекар, разходите за кастрация ще се поемат от общината.

Призоваваме гражданите и посетителите на Община Царево за съпричастност към този сложен проблем и апелираме да не се изоставят безпризорни домашни любимци, а при възможност да се полагат грижи за такива, които са останали без стопани.

Призоваваме да няма жестокост към бездомните животни, а при проблемни такива, да бъдат уведомени служителите на общинска администрация на тел. 0877420447 за предприемане на законови действия. 

Припомняме и съществуващата към момента „Информационна стратегия за хуманно отношение към бездомните животни на територията на Община Царево“: http://tzarevo.net/index.php/novini/obyavi-i-saobshteniya/item/2632-2020-06-19-11-22-01 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови