Няма път към Ахтопол, мостът е компрометиран

Единственият мост на Нестинарка, през който преминаваше трафика за Ахтопол, е компрометиран. Т.е. към момента алтернативно трасе – няма, съобщиха от МВР. 

Извършват се действия по установяване проходимостта през съществуващ черен път и възможностите на трасето да поеме трафика.

Екип на РД “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас ,  заедно с доброволно формирование от Пловдив по закона за защита от бедствия освобождават пътя за с. Фазаново, чрез изрязване и преместване на дървета и клони, както и проверяват проходимостта на пътя. Екипи огнеборци осъществяват отводнителни действия в с. Лозенец и к-г „Оазис“. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват контролирано вода от два язовира в Лозенец, с цел недопускане на преливането, а  водолази издирват по море и в близост до сушата различни опасни предмети, отнесени от придошлата вода. 

Пожарникари  участват  и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в с. Кости и оказват съдействие на местното население.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови