Монтират железен мост на пътя Царево - Ахтопол

В момента се транспортират всички елементи на временното метално съоръжение, което да бъде монтирано на на пътя Царево - Ахтопол, III-9901.

Това съобщиха от ОД МВР Бургас.

Очаква се всички елементи на моста да бъдат на място до утре сутринта. Движението им е става много бавно поради размерите и теглото им. 

На място се изчаква да пристигне багер 41 тона, който да спомогме за демонтажа на компрометирания мост. Очаква се в утрешния ден да започне монтажа на металния мост.

- по отношение на моста в Царево, на обходния маршрут - на съоръжението се работи по възстановяване на устоя чрез закаляване и запълване на дупката.  Дупката се запълва със скална маса за да може да се пусне движение на леки автомобили по него. Очаква се до около 3 часа да бъде възстановено движението. 

- по пътя Царево- Малко Търново след с. Изгрев, движението се ограничава в една лента по съоръжение, което също се е компрометирало следствие на валежите. 

- по съоръжението на р. Караагач между Китен и Царево се въвежда временна организация и движение в една лента поради  нужда от усилване следствие на валежите и бедствената ситуация.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови