Изграден е обходен път при разрушения мост на пътя Царево – Ахтопол

Агенция „Пътна инфраструктура“ изгради обходен път при разрушения от наводненията в началото на септември мост на третокласния път III-9901 Царево – Ахтопол.

Движението по него ще бъде пуснато на 27 септември т. г. до обяд. Днес и утре предстои на обходното трасе да се положи маркировката и да се монтират мантинелите, за да се осигури безопасността на движението.

Трафикът ще преминава по новоизградения временен път – брод над река Изгревско дере. Обходният път е с дължина 180 м, с две ленти за движение с ширина по 3.75 м и банкети по 1 м. С пускането на движението за всички видове превозни средства транзитният трафик към Ахтопол вече няма да преминава през Царево.

Временното съоръжение е изградено непосредствено до мястото, на което предстои да се построи постоянен мост.

Припомняме, че наводненията от проливните валежи в началото на септември 2023 г. компрометираха моста при Царево, който е част от републиканската пътна мрежа и е изграден през 90-те години на XX век. Екипите на АПИ предприеха незабавни мерки за премахване на съоръжението и изграждането на временно.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по временната пътна отсечка.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови