Кризисен щаб следи обстановката в Царево 

Във връзка с прогнозата за силен вятър и сериозни количества валежи в община Царево е създаден Щаб за превенция и действие при кризи, предаде БНТ.   

Предприети са действия да няма наводнения Предприети са действия по ранно известяване, проверка и почистване на шахти и отводнителни системи, почистване на речни корита и дерета. 

"Обстановката е спокойна, действаме в превантивен режим, направили сме обход на критичната инфраструктура, язовирите, мостовете. Включена е системата за ранно известяване. Почистени са шахтите в града. Язовирите са на кота нула, източени са. Няма проблем в село Кости", заяви пред БНТ кметът на община Царево Марин Киров. 

Временно се затваря за преминаване от автомобили подходът при пешеходната алея за кв. "Василико". Автомобилите могат да се движат от пътната връзка при къмпинг Нестинарка или при Противопожарната служба в Царево. 

При нормализиране на метеорологичните условия преминаването от затворения участък ще бъде възстановено. След наводнението на 5 септември общинската администрация осигури проводимостта на р. Черна. Почистени са речните корита и дерета.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови