Старт на ремонта на пътя Велика – Фазаново

Започва рехабилитацията на общинския път Велика – Фазаново.

През изминалата 2023 година бе осигурено финансиране през МРРБ и фирмата изпълнител започна подготвителните работи по изпълнение на проект за рехабилитация на общинския път с. Велика – с. Фазаново с дължина 6.7 километра. 

Днес, 10 януари 2024 г., кмета на община Царево Марин Киров заедно с представителите на фирмата изпълнител с празничен водосвет и първа копка отбелязаха началото на рехабилитацията на пътя в частта от с. Велика до с. Фазаново. 

Събитието уважиха кметът на община Царево Марин Киров, зам.-кметовете Диханов и Стоянов, км. наместник на село Фазаново Марин Костадинов, Таня Янчева - председател на Общински съвет Царево, Мария Конярова - секретар на общината, гл. архитект Ламбова и представители на общинска администрация Царево. 

Обекта включва рехабилитация на общинския път чрез метода на студено рециклиране. Проектът в разработването и кандидатстването за финансиране по половината от отсечката е стартиран по времето на кмета инж. Георги Лапчев, който също присъстваше на събитието. Ще се извърши обследване и възстановяване на мостовото съоръжение, което бе частично засегнато при бедствието от 5 септември 2023 година. 

Община Царево разработва проект за ремонт на пътя от Лозенец до с. Велика с вело и пешеходна алея. В хода на изпълнението на този проект Ви молим за търпение и съдействие. 

Въпреки, че строителството може да донесе временни неудобства, дългосрочните ползи ще бъдат неизмерими. Крайният резултат ще бъде път, с който всички ще можем да се гордеем - път, който ще подобри ежедневието ни.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови