С пълно единодушие се прие бюджета на община Царево

С пълно единодушие от присъстващите общински съветници бе приет бюджета на Община Царево за 2024 г.

Това стана днес по време на петата сесия на Общинския съвет.

Възстановяването от бедствието и изграждането на Медицински център за нуждите на всички жители и гости на община Царево са сред водещите приоритети в Бюджет 2024 г.

Общински съвет прие още и Програма за управление на кмета на Община Царево за настоящия мандат, в която са включени всички обекти от първостепенно значение и ремонт на пристанището.

По предложение на кмета бяха променени и Правилата за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, чрез което се дава възможност на двойки, които вече са получили подкрепа, да имат възможност за второ финансиране, ако няма други записани.

В края на сесията Киров сподели:

“Не искам тази сесия да се запомни и остане в историята с дебата за замразяването и намаляването на заплатите на общински кмет и кметовете по места. Благодаря, Ви за подкрепата към общинския бюджет и на колегите от опозицията. 

Благодаря за това, че подкрепихте докладните свързани с дофинансиране на паралелки в училищата, благодаря за това, че подкрепихте докладната за социалният център. 

И най-важната докладна според мен днес, дори повече от бюджета, благодаря Ви, че подкрепихте докладната за промяна за правилата инвитро. С нея даваме възможност на двойки, които вече са се възползвали от подпомагането, но продължават да имат този проблем - при наличен ресурс да кандидатстват повторно.”

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови