Кметът на Царево на работно посещение в Европейския парламент в Страсбург

Кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев е на посещение в Европейския парламент в Страсбург.

Организатор на посещението е фондация Конрад Аденауер в сътрудничество със заместник-председателя на Европейския парламент и евродепутат от  Баден-Вюртемберг Райнер Вийланд и българския евродепутат от ГЕРБ Ева Паунова.

Програмата на кмета предвижда работно посещение във федералната провинция Баден-Вюртемберг, Германия. Там той ще проведе работни срещи с отговорни лица на местно ниво. Сред тях са кметът на град Баден-Баден Маргрет Мерген, ръководителят на ресор "Стратегия и международни отношения" в "Икономическо подпомагане на регион Щутгарт" Щефани Флайшман, както и говорителят по икономическата политика на парламентарната група на ХДС в Ландтага на Баден-Вюртемберг д-р Райхарт Льофлер. Предстои и работна среща и с евродепутатите Вийланд и Паунова.

 

В срещите кметът Лапчев ще има възможността да се запознае с това как местните кредитни институции могат да подпомагат преди всичко местното средно съсловие, както и каква е политиката за регионално икономическо развитие в една федерална държава. Ще има възможността да се проведат и индивидуални срещи, на които да се обсъдят по-конкретни проблеми за общината и региона.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови