От хотел в "Слънчев бряг" изгонили семейство заради дете с увреждане

Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на К.Д. от София срещу хотел "Славянски" в Слънчев бряг.

Това ще се случи утре, 29 септември от 14.00 часа.

Жалбоподателката твърди, че при направена резервация в хотела и след настаняване, нещата се променили като отношение към семейството, след като от персонала видели детето с увреждане на гостуващото семейство - учудени, унизителни и презрителни погледи, свързани със затрудненията в походката на детето.

Според жалбоподателката, 15 минути след тяхното настаняване им било заявено, че трябва да напуснат хотела след час, е посочено в бюлетина на Комисията за защита от дискриминация, предаде репортер на Burgas24.bg.

От ответната страна отричат тези твърдения, като сочат аргументи в своя защита, свързани с агресивно поведение на жалбоподателката, нейната сестра и приятел на сестрата, породено от недоволство от изгледа на една от резервираните стаи и от високия етаж на апартамента на семейството на детето с увреждане, но нисък етаж при резервацията не бил пожелаван. След викове и крясъци, агресия от страна на гостите, както и опити за смяна на етажите след преговори с други почиващи, те били помолени да напуснат хотела.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови