760 командировани полицаи ще има по Южното Черноморие за лятото

Чешки ченгета ще вардят в Приморско, румънски – в Слънчев бряг

Изнесено звено с 24-часови дежурства ще следи за шума на територията на курортите, заяви на среща с туристическия бранш в Бургас министър Николина Ангелкова. Това е нова инициатива, благодарение на общите усилия на МВР и Министерството на здравеопазването, допълни тя.

За охраната на курортите по Южното Черноморие ще бъдат командировани общо 760 полицаи, стана ясно на срещата. „Има доста голям брой командировани полицаи - 580 плюс още 180 допълнително – така че да осигурят сигурността на територията на област Бургас. Имаме сключени споразумения с Румъния и Чехия за съвместните патрули, така че допълнително да се гарантира сигурността на туристите”, каза още министър Ангелкова.

На територията на община Приморско ще има две дмени по двама чешки полицаи, съобщи старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас. 

„Тази дестинация е предпочитана от чешките туристи и досега тази съвместна дейност дава изключително добри резултати. Миналата година за пръв път имаше командировани румънски полицаи на територията на РПУ-Несебър. Резултатът също беше много добър, а тази година ще бъдат две смени с по двама румънски полицаи“, допълни Калоянов.

Още в началото на май се очаква доста голям приток на румънски туристи във връзка с почивните дни по Великден.

Ще има увеличение на полицейското присъствие по всички куриртни селища по морето. Най-съществено ще бъде увеличението на територията на община Несебър. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови