Богдан Христов: Чакаме туристи от Западна Европа 

Темата сигурност трябва да има един по-различен прочит

Прогнозите за този туристически сезон са за ръст на западно-европейските пазари. Това съобщи Богдан Христов – зам.-председател на Бургаската регионална туристическа камара и изпълнителен директор на ТУИ-България.

Ето какво обясни Богдан Христов пред burgasdream.com:

Очакванията ми са по-различни от това, което се тиражира напоследък. Според информацията, с която разполагам, ще има ръст на западно-европейските пазари – Германия, Великобритания, както и Полша. Полските туристи няма да бележат много голям ръст, защото той е постепен, но устойчив през последните години.

Причините за увеличения брой на британските и германските туристи той вижда в международната конюнктура и „пренареждане на картата“. По нашето Черноморие ще дойдат част от тези туристи, които преди са посещавали Турция, Египет, Тунис. Сега морето ни е предпочетено заради спокойствието.

Нямам данни за ръст на руските туристи, въпреки предварителните прогнози. Причините са чисто икономически. За година и половина рублата падна с около 50%. Прибързахме с това, че международната конюнктура ще „нахрани“ и нас. Очакванията за зимно-пролетните чартърни полети не се оправда.

Чувам от хотелиерите, че интернет продажбите вървят силно. Надявам се за един спокоен сезон, а темата сигурност трябва да има един по-различен прочит. Трябва да си пазим хората и бизнеса.

Текст и снимка Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови