Най-интересните забележителности край Бургас

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

В световния ден на туризма ще ви покажем някои от красивите кътчета в Бургаска област. Ако изберете този район за своята почивка не пропускайте да посетите тези местности. Вижте, кои са те:

 

 

 

 

5. Замъкът в „Равадиново“

Като място от приказка, така определят замъка посетителите му.

Той се намира на 3 км от Созопол, до село Равадиново. Уникалното архитектурно творение се простира върху площ от 20 декара. Към замъка има парк, езеро с лебеди и параклис . В градините на замъка свободно се разхождат пауни, а въздухът е напоен с аромат на билки и цветя, които тук са в изобилие. Високите кули на замъка, обрасли с бръшлян, ще ви накарат да си припомните приказките на братя Грим. За някои замъкът е прекалено кичозен, но определено си заслужава да се види.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Историческа местност „Петрова нива“

Местност в околностите на странджанското село Стоилово, където на празника на Преображение през 1903 г. е обявено въстание за освобождение на Странджа, Беломорска и Източна Тракия и присъединяването им към България. Местността е обявена за една от 100 – те забележителности на България.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Водопад „Докузак“

Водопад „Докузак“ е най-известният водопад в Странджа планина. Той се намира в района на община Малко Търново на територията на резерват „Средока“. Местността и водопадът са обявени за защитена територия през 1991 г. Височината на каскадата не е голяма стига – около 10 метра. Дивата зелена растителност около него допълва невероятната природна картина.

 

 

 

 

 

 

2. о-в „Света Анастасия“

За първи път от тази година о-в „Света Анастасия“ приема посетители. След дълги ремонтни дейности започнали още от миналата година, от началото на лятото бургазлии и гости на града имат възможност да направят своята морска разходка с корабче до интересната забележителност. Освен да разберат историята на острова и да чуят легендите за него, островът може да се превърне и в място на техния сватбен обет.  На остров „Света Анастасия“ има манастир, църква, пекарна, къща за гости, ресторант, който предлага интересни манастирски гозби и разбира се необятната красота да стоиш на малко късче земя насред Черно море.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Созопол – Старият град

Не може да пропуснем най-стария град на българското Черноморие, възникнал през IV – III в. пр. Хр. Основан от гръцки преселници, създали град-държава Аполония. Туристически център, съчетаващ древността и съвремието. Над 200 къщи от средата на XVIII и началото на XIX в. Богато наследство от черкви, манастири, параклиси, останки от крепостни стени. Археологически резерват от 1974 г. Созопол е привлекателен през всеки сезон и е интересен с красивите си църкви и параклиси, ценни религиозни реликви, достъпни археологически паметници и малки рибни ресторантчета на хвърлей разстояние от остров Кирик.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови