Разработват религиозен туризъм за руски туристи

В момента се разработват маршрути за религиозен и исторически туризъм специално за гостите от Русия, които посещават България, съобщи във Варна заместник-министърът на икономиката Бранимир Ботев.

По думите му новата програма е задействана след подписването на меморандум между него и руския му колега - заместник-министър Алла Манилова. 

За разработването на религиозните маршрути ще помогне и Светият Синод, допълни Ботев. По думите му историческите маршрути ще бъдат свързани основно с Руско-турската освободителна война, към която руснаците проявявали особен интерес. В момента осем процента от чужденците, които идват в страната ни, посочват, че основната им цел е културно-историческият туризъм, допълни Ботев. Той уточни, че с такива интереси най-много са гостите от Австрия, Франция, Италия. Най-посещаваният обект е Рилският манастир. 

В България обаче има 43 хиляди паметници, регистрирани като културноисторическо наследство, и хората от туристическата индустрия по места трябва да работят за тяхното социализиране и популяризиране, посочи заместник-министърът.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови