Проверките на КЗП за продажба на райски газ продължават

Продължават проверките на Комисията за защита на потребителите за продажба на райски газ. Късно в сряда екип на КЗП посети няколко от дискотеките в Студентски град, съобщи "Нова телевизия".

Търговия с диазотен оксид обаче не беше установена. Все пак по думите на инспекторите най-често райският газ се продава във вид на капсули или на бутилки.

Акцията в София ще продължи поне до края на месеца. Ако бъде установено нарушение в дискотека или заведение ще се издава акт за временна забрана за продажба. При повторно нарушение ще се налага парична санкция.

"Към момента на проверката не констатирахме продажба на капсули с райски газ. Заведението е в работен режим, но са малко клиентите. Към момента предлагане на капсули нямаше. Ние и към момента с извършваните проверки с констативните протоколи забраняваме предлагането на райски газ. Проверките ще продължат поне до края на месеца, докато се проверят почти всички заведения, които са на територията на град София", заяви Жанета Садразанова, старши инспектор в КЗП.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови