Девет плажа в Бургаска област имат спасители от днес

Подписани са договорите за водното спасяване на 9 морски плажа на територията на Бургаска област, съобщиха от областната управа. 

Това са плажовете Иракли, Поморийска коса, Сарафово юг, Крайморие юг-2, Алепу, Корал, Созопол запад-1, Царево-Василико и Черноморец. След като бяха включени от Министерството на туризма през м. юни в списъка на неохраняемите плажове за летния сезон, Областна администрация Бургас обяви обществена поръчка по обособени позиции на обща стойност 244 596 лв. без ДДС.

За други два плажа Царево-Василико и Черноморец, водното спасяване беше осигурено чрез пряко договаряне от Областна администрация Бургас, със срок на действие от 01.07.2022 до 15.09.2022 г. заради обществената значимост и голямата посещаемост.

Вчера областният управител проф. Мария Нейкова е подписала договорите за частично обезпечаване на водноспасителната дейност през летен сезон 2022 г. Договорите имат срочен характер и влизат в сила от датата на подписването им от областен управител със срок на изпълнение до 30.09.2022 г. Работното време на спасителните постове ще е от 08 до 18 часа всеки ден. Постовете ще бъдат обезпечени със спасители с придобита правоспособност след обучение и успешно положен изпит. Съгласно изискванията по наредба спасителните постове трябва да бъдат оборудвани с инвентар и съоръжения.

"Въпреки ограничения финансов ресурс за обезпечаване на дейностите по водно спасяване Областна администрация Бургас прави всичко възможно да осигури безопасността по морските плажове по Южното Черноморие, които не са обект на концесионни договори", заяви проф. Нейкова. Подчертава се, че според областния управител, тези договори трябва да се подписват или в началото на годината или преди стартиране на летния сезон.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови