Срещу 18 лв.: Във фекалии се къпят на плажа на Русалка /снимки/

Срещу 10 лева за паркинг и 8 лева за входа за плажа, курортистите се къпят във фекалии на плажа на комплекс „Русалка“ до Каварна.

За това алармира читателка на meduzata.com днес и изпрати снимки на мейла на редакцията ни.

„От бариерата те посрещат с 10 лева за паркинг, няма как да се избегне, плажът е далече. После вход за плажа – 8 лв. на човек, за деца до 12 години е безплатно. В цената влиза чадър и шезлонг, ама то няма достатъчно. Общо взето хората се карат и влачат едни очукани шезлонги насам-натам“, пише потърпевшата М.В.

Всичко това тя и цялото семейство били готови да преглътнат, но съвсем скоро били сюрпризирани с кафяви на цвят находки.

„Сядаме с децата край скалите, то верно по намирисваше леко на тоалетна, ама викам си някой е пикал. Да, ама то все повече замирисва. Водата една такава на пяна седи, леки мехурчета, като от пране, ама няма вълни, че от тях да се пени. 

Шляпаме ние бодро. Едното дете се раздава, мята се гмурка се, и по едно време зад него изплува едно тлъсто л***о. След малко още. По-големият, както си копае дупка, писва и той, че морето му хвърля л***а в дупката“, шокирана коментира майката.

Комплекс „Русалка“ е собственост на семейство Николай и Евгения Баневи, които и това лято продължават да събират такси за достъп до плажа. Всяка година медиите алармират за "златната" бариера, правят се проверки, но "вратички" винаги се намират и положението не се променя. 

Проблемът с липсата на свободен достъп до плажната ивица в тази северна част на Черноморието е от години, а съдебните спорове за законността на пропускателния режим също имат дълга история.

Всеки гост на ваканционното селище „Русалка“, който пристига с автомобила си, преминава през контролно-пропускателен пункт, на който трябва да заплати такса от 10 лв. за паркинг. Ако след това гостът иска да изкара ден на плажа в т.нар. френска част на комплекса, той трябва да заплати на второ КПП сумата от още 8 лева, в която са включени чадър, шезлонг, джакузи, термален басейн с минерална вода и санитарен възел.  

Според адвоката на ваканционно селище "Русалка" Милко Пенчев, да има пропускателен режим за курорта е част от изискванията на Закона за туризма. 

Текст и снимки: meduzata.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови