Илин Димитров: 71% от туристите са български

Вече не говори за възстановяване, а за ръст на туристическия поток. Секторът работи добре и рекламата също е добра. С успешната си работа се похвали служебният министър на туризма Илин Димитров пред БиТиВи.

„Ако са ни лоши услугите, защо българите остават в България. Нашите услуги са добри и съотношението услуга-качество е много добро“, подчерта служебният министър на туризма.

По думите му въпреки топлото време, зимният сезон се развива отлично. Имало е лек спад, но в момента курортите са пълни и са на добра цена. Една част от анулираните резервации са преместени за края на март месец. Най-скъпото легло в туризма е празното легло, изтъкна Илин Димитров.

Над 1.2 млн. са регистрациите на туристи, от тях 840 000 българи. Българският пазар остава приоритет и рекламната кампания на Министерство на туризма проработи. Банско, Пампорово и Боровец стоят много добре на туристическата карта.

71% от туристите са от България, отчете Илин Димитров.

Пакетите за великденските празници са 3-4 дневни, като най-евтините са малко под 100 лева на ден, а най-скъпите са около 500 лв. Имаме и зимни курорти, които работят, и летни, които се отварят всяка година. Пак ще работи всичко, което е от предишните години – СПА дестинации, винени дестинации, изброи Димитров.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови