Хотелиер: Сами сме виновни за забавения старт на сезона

Туристите избягаха в Турция и Гърция, където условията са по-добри

Само преди дни министърът на околната среда и водите Юлиан Попов заяви, че има целенасочена кампания срещу българския туристически сезон.

"На Слънчев бряг улиците би трябвало да бъдат пълни, но сега всичко е празно. Има спад от миналата година между 20 и 30%. Кампания срещу българския туристически сезон може би има, но в крайна сметка ние сме си виновни. Трябваше да се постараем повече туристите, да не бягат в Турция и Гърция, където условията са много по-добри", каза хотелиерът Стоил Далевски в студиото на "България сутрин".

Въпреки спекулациите, че лошото време и замърсяването на водите са едни от основните причини за бавния старт на летния сезон, Стоил Далевски смята, че това не е така.

"Времето на морето беше много добро и валежите траеха най-много два дни. Относно съмненията за водата - проблемът също не е там. Проверки постоянно се правят и замърсяване няма. Ако има, то ще започне от Румъния и чак тогава може да стигне и до нас", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Стоил Далевски подчерта, че се предвижда среща с министъра на туризма Зарица Динкова относно проблемите.

"Относно бежанцитеот Украйна, много от нас все още не са получили парите, които трябваше да ни дадат. Разбира се, обяснение също не са ни дали", поясни той.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови