Заведенията по морето вече пълни, 15 лв. е бира и цаца

Още с откриването на сезона крайбрежните заведения по родното море вече са пълни с клиенти и както се очаква. най-предпочитана да бъде класическата комбинация - бира и цаца.

Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки това обаче се очаква леко повишение спрямо миналата година. 

Нямаме търпение да свърши зимата, за да дойдем да се насладим на плажа, на летния бриз, на рибата, на бирата, споделят първите туристи.

Много от сезонните заведения разчитат от години до голяма степен на сезонни туристи, но имат и клиенти, които са редовни, разказва управител на крайбрежно заведение пред "Фокус".

На брега на морето и това лято хората избират основно добре познатата комбинация. "Картофите със сирене, бирата, цацата, това са неща традиционни по сезона на Черноморието. Българинът ги харесва и обича", споделя той.

А цената е почти без промяна спрямо миналата година. Според него цената в собственото му заведение е ниска, като варира между 14 и 15 лева за една голяма наливна бира и порция цаца. Картофите пък струват между 5 и 6 лева, а разликата е в добавянето на сирене към тях.

Макар в някои заведения да се отчита минимално повишение, има ресторанти, където въпреки инфлацията залагат на друга стратегия и се опитват да задържат цените.

"Ние дори понижихме цените, за да повишим клиентелата, но и да предложим по-добро качество", казва управителят, а според клиентите – предвид инфлацията, цените са добри. Въпреки че пържената риба от години бие рекордите по поръчки, има и клиенти с други предпочитания.

"Това, което забелязвам е, че при българина навлиза една култура на гръцката храна, и общо гръцката кухня. Имаме невероятни разядки. Неща, които идват директно от Гърция - тирокафтери е много популярна разядка. Имаме също лека нотка в азиатската кухня, като адана кебапа, който приготвяме тук на момента", споделя той.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови