Извадиха България от срамния списък с евтините ваканции

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Будапеща е най-евтината дестинация за ваканция според ново британско проучване на Post Office Travel Money. То е пресметнало, че разходите за ваканция в Унгария ще струват само 117 паунда или 141 евро. 

 В цената се включват задължителната вечеря за двама с вино, напитки, две уикенд нощувки, туристически обиколки и ползване на градския транспорт. В стойността на почивката обаче не се пресмятат транспортните разходи до съответната дестинация. 

Ваканцията в Будапеща е поевтиняла за британците с 11%. Това се дължи на комбинацията от ниски цени на нощувките в хотелите и по-силния паунд, коментира "Дейли Мейл". 

След това в класацията попада Вилнюс с 118 паунда или 143 евро, последван от Варшава и Прага. 

Най-евтина храната и напитките според изследването са в чешката столица. Там вечеря за двама струва само 28 евро, а чаша вино-скромните 2 евро или половината от цената за това, което трябва да заплатиш в останалите 17 европейски градове в класацията. 

Най-икономичната дестинация от еврозоната е Лисабон, където ваканцията би струвала около 209 евро или половината от разходите за престой в Амстердам и Париж. 

Най-скъпият европейски град продължава да е Стокхолм с цени тройно по-високи от тези в Будапеща. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови