Лайнерът MSC Sinfonia предпочете Варна пред Крим

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Първият за сезона пасажерски кораб акостира във Варна . Плаващият под флага на Панама лайнер MSC Sinfonia доведе в града около 1500 туристи. 

 До отплаването на кораба чужденците ще разгледат Варна и ще обиколят местните забележителности.Пътниците на луксозния лайнер са на 12-дневен круиз, започнал от Чивитавекия. Първоначално маршрутът не е включвал Варна, но заради напрегнатата ситуация в Украйна, компанията е предпочела пасажерският кораб да спре във Варна, вместо в Ялта и Крим.

Туристите бяха транспортирани към вътрешността на града с няколко автобуса. Някои от тях обаче предпочетоха да се разходят пеша или с такси. От това се възползваха десетки таксиметрови шофьори, които пресрещаха чужденците и на развален немски или английски им предлагаха услугите си.

MSC Sinfonia е построен през 2002 г. Дълъг е 251 и широк близо 29 метра. Разполага със 783 каюти, разположени на 12 етажа. На борда му има няколко ресторанта, магазини, дискотека, казино, пъб, библиотека, спа център и басейни. 

На Морска гара този сезон се очаква да акостират рекорден брой пътнически кораби. Заявка да посетят Варна вече са дали над 40 пасажерски кораба. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови