"Слънчев бряг" за туристи с нисък стандарт

Нов туристически сезон със стари нерешени проблеми очаква курортният комплекс "Слънчев бряг". 

На отчетно-изборно събрание Съюзът на частните собственици на хотели в комплекса остро поставиха конкретни въпроси, свързани с началото на сезона. 

 Първите израелски туристи, почитатели на хазарта, вече са в курорта. В повечето хотели, почивни бази и магазини се извършват ремонти.

Атракционите край морето са опаковани с платна, а десетките неугледни дървени павилиони край крайбрежната алея са затворени.

Единствените посетители в "Слънчев бряг" са хора от страната, които търсят работа. Очакванията на работодателите обаче не са оптимистични.

Туристите сега са нисък стандарт, неплатежоспособни и не харчат пари, а ние всички на това разчитаме, казва собственик на магазин до крайбрежната алея.

Проблемите на "Слънчев бряг" са стари. Повече от 20 години държавата не успя да осигури средства за разширяването на пътя Бургас – "Слънчев бряг". И тази година се търси собственик на инфраструктурата в курорта. Акционерното дружество, което трябва да я стопанисва, от 4 месеца има проблеми с регистрацията на новото ръководство. 

Полицейският състав, отговарящ за комплекса, пък е твърде малък на фона на легловата база.

 "Слънчев бряг" отново е неподготвен да приеме първите туристи, коментират от туристическия бранш. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови