Черноморието залага на руските туристи

Туристическият бранш по морето има опасения за намаляване на руските туристи, ако ЕС наложи санкции по отношение на визовия режим заради украинската криза. По официални данни морските ни курорти през миналата година са били посетени от 700 000 руски туристи и едва 200 000 украински туристи.

Към момента хотелиерите и туроператорите отчитат 15% ръст на записванията  за морска почивка от Русия.Освен като туристи,руснаците са предпочитани и като собственици и купувачи на имоти. Само по Черноморието има 30 000 имота закупени от руски граждани. Руснаците имат най-голям дял и в т.нар. фестивален туризъм и детски лагери. Руските общности се интегрирани успешно в последните години в районите на Бургас, Поморие и Созопол,което носи допълнителен икономически потенциал.

Страната ни се опитва да преодолее евентуалните загуби за туризма,причинени от кризата в Украйна като започва масирана рекламна кампания на руския пазар. България вече се промотира като целогодишна туристическа дестинация, като се залага на ски туризма и балнео туризма.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови