Израел иска сигурност за своите туристи

Тероризъм, насилие и вандализъм са част от проблемите, които вълнуват Израел за предстоящия летен сезон по Българското Черноморие. За да осигурят максимално спокойствие и сигурност на своите сънародници по морските курорти,властите настояват за пакет от мерки от страна на местната власт.

 

Представители на туристическия бранш ще участват в работен семинар в Бургас, на който специалисти от  българо-израелската фирма ”Com-Safe” ще ги обучават по проблемите на сигурността. Част от темите ще бъдат : тероризъм, насилие, вандализъм, кражби, безредици, природни бедствия и аварии. В срещата ще участват представители на областната администрация, дирекцията на МВР и на черноморските общини .

Пакет от мерки за сигурността на израелските туристи ще бъде обсъждан и по време на предстоящото посещение в Бургас на  посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз. Той ще посети града по покана на областния управител Павел Маринов.

Туристическият бранш в региона отчита стабилност при заявките от страна на израелските туристи да почиват в морските ни курорти. Преди отпътуването на израелските граждани на почивка, те участват в беседа по сигурност,като се запознават със спецификите на съответната страна.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови